Uredjivanje enterijera – kupatilo

Rekonstrukcija stana je ozbiljan posao koji zahteva dosta vremena, umeća i novca. Veoma su česte greške koje dosta poskupljuju ovaj posao. Rekonstrukcija stana, posebno kupatila, je posao koji se obavlja jednom u deset do petnest godina, tako da se od renoviranja do renoviranja zaborave neke stvari koje su bitne.

Na zapadu je praksa da se za rekonstrukciju stana unajmi arhitekta specijalizovan za ovaj posao i dok su vlasnici na odmoru vrši se renoviranje stana. Arhitekta dobro poznaje materijale i ume na najbolji mogući način da iskoristi svoj i talenat majstora.

Kod nas je situacija sasvim drugačija. Vlasnici stana najčešće sami vrše renoviranje , planiranje, nabavku materijala i sami upošljavaju majstore. Vrlo često se dešava da ne isplaniraju kako treba. Tako da imaju viškove materijala i rada majstora pa konačni rezultat nije baš najbolji, a o lepoti prostora i dizajnu gotovo i da nema reči.

Pošto kod nas svaki korisnik stana voli da svom životnom prostoru da svoj lični pečat i da adaptaciju i renoviranje stana radi sam odlučili smo da ovim putem damo nekoliko korisnih saveta našim kupcima.

Veoma je bitan pravilan odabir materijala koji će biti ugradjen u Vaš životni prostor.Pogrešno odabran materijal ili loše planiranje gde i kako će biti ugradjen mogu da stvor dodatni i bespotrebni trošak.

Nadamo se da će Vam ovaj našmali podsednik pomoći da lakše i jednostavnije planirate,zatim izvršit dobru kupovinu materijala a potom i da što lakše i jednostavnije realizujete svoju ideju za renoviranje stana.

Naši saloni keramike imaju sve elemente koji su Vam potrebni za renoviranje kupatila,a keramiku takođe možete koristiti i za podove i zidove kuhinja,podova predsoblja,trpezarija,dnevnih soba,terasa,balkona,lođa,odnosno svih onih prostora u kojima je potrebno brzo i lako održavanje poda.

Pre bilo kakve kupovine materijala je potrebno pravilno planirati .Uređenje Vašeg kupatila najčešće zavisi od veličine samog kupatila.Najpre detaljno premerite prostor i napravite skicu prostora u razmeri, u sledećem koraku možete dodati glavne sanitarne elemente i kadu,lavabo i WC šolju.Kada ovo imate onda na red dolaze keramičke pločice.Potom treba obratiti pašnju na ormariće,ogledala i razne police za sitnice,držače za sapune peškire…

Najbolje bi bilo da se prilikom planiranja odlučite za odeđeni“stil“.Stil podrazumeva da li će enterijer biti savremen ili rustičan,ili volite da Vam kupatilo bude skroz belo ili samo pojedini elementi budu naglašeni…

Prilikom planiranja treba težiti da svi elementi budu uskalđeni jedni sa drugima npr.da svi ormarići budu u istoj boji ili da imaju neki isti motiv ili da držači za peškire i sapune budu usklađeni…